Zupa krewetkowa
Składniki:
1 l bulionu - na kurze
20 dkg wieprzowiny - bez kości
20 dkg krewetek
1 łyżka oliwy
1 łyżka sosu sojowego
ząbek czosnek
1/2 łyżeczki kolendry
1/2 łyżeczki pieprzu
10 dkg pieczarek - lub maślaki
szczypiorek - lub zielona cebulka
1. Wieprzowinę pokrajać na bardzo cienkie paski, krewetki posiekać.
2. Mięso posypać pieprzem i zmieloną kolendrą, smażyć na ostrym ogniu 2 min., zmniejszyć płomień, dodać cienko pokrajane grzyby, poddusić, zalać rosołem zmieszanym z przyprawą do zup i gotować na małym ogniu 15 min.
3. Na parę minut przed zakończeniem gotowania wrzucić krewetki.
4. Podawać w filiżankach, posypując łyżką posiekanego szczypiorku.
źródło: www.google.pl
Autor: Arkadiusz Maślij
Data dodania artykułu: 20.12.2006
Data modyfikacji artykułu: 25.02.2010
Prawa autorskie »
Prawa autorskie
W naszym wortalu Konnichiwa.pl pojawiło się wiele tekstów, które zostały nadesłane do redakcji. Mimo starań nie jesteśmy w stanie sprawdzić czy dany tekst nie łamie praw autorskich i nie jest plagiatem. W związku z tym prosimy o zgłaszanie takich tekstów pod adresem redakcja@konnichiwa.pl a ich autorów przepraszamy.
Na stronach serwisu Konnichiwa.pl znajdują się także teksty i zdjęcia pochodzące z innych stron www lub gazet/magazynów - jednak nasza redakcja otrzymała zgodę na ich zamieszczenie lub znajdowała się przy nich odpowiednia informacja o możliwości ich zamieszczenia z podaniem źródła.
Redakcja Konnichiwa.pl nie zezwala także na kopiowanie tekstów i zdjeć należących do członków redakcji bez uzyskania stosownej zgody.
Redakcja Konnichiwa.pl