Hiyashi Chuuka (makaron na zimno w stylu chinskim)
BAZA:
3 łyżki stołowe sosu sojowego
2 łyżki stołowe cukru
3 łyżki stołowe japońskiego octu
5 łyżek stołowych rosołu z kurczaka (z kostki)
1 łyżeczka oleju sezamowego
reszta:
2 jajka usmaż jak cienki omlet (bez przypraw!) i pokrój w cienkie paski
2-3 dość grube plasterki szynki, pokrojone w cienkie paski
1/2 ogórka, pokrojonego w cienkie paski
1 mała marchewka, pokrojona w cienkie paski (ugotuj ją najpierw i ostudź przed podaniem)
2 listki kapusty, drobno posiekane (ugotuj i ostudź przed podaniem)
makaron ramen (albo spaghetti lub inny cienki i dlugi)
Ugotuj makaron (powinien być średnio twardy) i ostudź. Przygotuj zupę i ostudź. Włóż makaron do miseczek, przybierz reszta składników i wlej zupę tuż przed podaniem na stół. Idealne na gorące letnie wieczory
źródło: www.google.pl
Autor: Arkadiusz Maślij
Data dodania artykułu: 20.12.2006
Data modyfikacji artykułu: 25.02.2010
Prawa autorskie »
Prawa autorskie
W naszym wortalu Konnichiwa.pl pojawiło się wiele tekstów, które zostały nadesłane do redakcji. Mimo starań nie jesteśmy w stanie sprawdzić czy dany tekst nie łamie praw autorskich i nie jest plagiatem. W związku z tym prosimy o zgłaszanie takich tekstów pod adresem redakcja@konnichiwa.pl a ich autorów przepraszamy.
Na stronach serwisu Konnichiwa.pl znajdują się także teksty i zdjęcia pochodzące z innych stron www lub gazet/magazynów - jednak nasza redakcja otrzymała zgodę na ich zamieszczenie lub znajdowała się przy nich odpowiednia informacja o możliwości ich zamieszczenia z podaniem źródła.
Redakcja Konnichiwa.pl nie zezwala także na kopiowanie tekstów i zdjeć należących do członków redakcji bez uzyskania stosownej zgody.
Redakcja Konnichiwa.pl