Szkolenie kulinarne - "Czas Sushi" - juz po raz V!

05.09.2007 00:00 Vivi

W trakcie naszego kursu dowiedzą się Państwo m.in. czym różni się ryż Shinode od ryżu Nishiki musenmai, jaka jest różnica pomiędzy glonami silver i gold, dlaczego kolor nakrętki na sosie sojowym ma znaczenie, jak upiec krewetkę, aby była prosta, pod jakim kątem ciąć stek z tuńczyka i wielu, wielu innych niezbędnych informacji. Zdobędą Państwo wiedzę na temat historii sushi, ewolucji i zasad, według których należy je przygotowywać. Pod okiem doświadczonych instruktorów, nauczycie się Państwo w praktyce wykorzystywać zdobytą wiedzę, przygotowując maki sushi, nigiri sushi, futomaki, uromaki oraz wiele innych odmian.

Kurs poprowadzi Pan Dariusz Richter, dyrektor ds. rozwoju firmy Sanechem, jednego z największych w Polsce importerów delikatesów orientalnych oraz mistrz kulinarny w wielu kuchniach świata.

Miejsce: Restauracja "Kuchnie Świta" w CH "Arkadia"
Termin: 26 września 2007r
Czas trwania: 3-4 h (Zajęcia rozpoczynają się o 18.30)
Grupa: 10-15 osób.

Cena: 150 zł. Uwaga - Promocja!!! Jeśli zgłosicie się Państwo przed 19 września, zapłacicie tylko 130 zł!

Aby wziąć udział w szkoleniu, należy przynieść ze sobą:
- fartuszek
- deskę do krojenia
- bardzo ostry nóż (bez ząbków do piłowania)

Po szkoleniu będzie można nabyć podstawowe produkty do robienia sushi z atrakcyjną zniżką.

Więcej informacji na stronie www.masala.com.pl

 

« wstecz