"Japońskie słodycze" w finale Gourmand World Cookbook Awards!

03.02.2014 21:56 Sebastian Homan

Publikacja "Japońskie słodycze" znalazła się w ścisłym finale konkursu Gourmand World Cookbook Awards w kategorii kuchnia japońska. Książka Magadeleny Tomaszewskiej-Bolałek nominowana była w trzech kategoriach: książka o kuchni japońskiej, książka o historii kuchni oraz książka o słodyczach. W finale, w kategorii kuchnia japońska zmierzy się z innymi pięcioma publikacjami z Danii, Japonii, Peru, Singapuru i USA. Zwycięzcy zostaną ogłoszeni podczas targów Beijing Cookbook Fair, które odbędą się 19-21 maja 2014 roku w Pekinie.

Gourmand World Cookbook Awards to jeden z najważniejszych konkursów książki kulinarnej (przepisy, historia kuchni, książki o alkoholach i napojach) nazywany kulinarnymi Oskarami. W 2013 roku do konkursu zgłoszono kilkanaście tysięcy książek z 187 krajów świata.

Wydawnictwo Hanami - www.wydawnictwo.hanami.pl

« wstecz