Onigiri Hyakumanben (specjał z prefektury Yamanashi)

Składniki:

  • 2 filiżanki ryżu krótkoziarnistego (ryż do sushi)
  • 1/2 filiżanki fasoli azuki

Ryż ugotować w ten sam sposób jak do sushi (bez dodawania zaprawy z octu ryżowego, cukru i soli). Fasolę ugotować w oddzielnym garnku. Kiedy fasola i ryż ostygną mieszamy je razem, uważając by nie rozgnieść fasoli. Z masy uformować kulki wielkości piłek golfowych. Serwować na zimno.

Źródło http://www.design.hanami.pl

Autor: Arkadiusz Maślij
Data dodania artykułu: 27.12.2006
Data modyfikacji artykułu: 24.02.2010
Prawa autorskie »

Prawa autorskie

W naszym wortalu Konnichiwa.pl pojawiło się wiele tekstów, które zostały nadesłane do redakcji. Mimo starań nie jesteśmy w stanie sprawdzić czy dany tekst nie łamie praw autorskich i nie jest plagiatem. W związku z tym prosimy o zgłaszanie takich tekstów pod adresem redakcja@konnichiwa.pl a ich autorów przepraszamy.

Na stronach serwisu Konnichiwa.pl znajdują się także teksty i zdjęcia pochodzące z innych stron www lub gazet/magazynów - jednak nasza redakcja otrzymała zgodę na ich zamieszczenie lub znajdowała się przy nich odpowiednia informacja o możliwości ich zamieszczenia z podaniem źródła.

Redakcja Konnichiwa.pl nie zezwala także na kopiowanie tekstów i zdjeć należących do członków redakcji bez uzyskania stosownej zgody.

Redakcja Konnichiwa.pl

« wstecz

Strona używa plików cookies. Stosujemy je aby ułatwić korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie. Pamiętaj, że możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.

zamknij