Kasutera- ciasto miodowe

Składniki:

  • 5 jajek
  • 15 dag cukru
  • 8 dag miodu
  • 8 dag maki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyzki cukru pudru (do posypania)

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do temp. 180 stopni. Wbij jajka do salaterki, ubij mikserem, dodając stopniowo cukier i miód. Skończ ubijać gdy masa zrobi się puszysta i biała i nie będzie w niej kryształków cukru. Przesiej do masy mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj. Ciasto wlej do blaszki kwadratowej o boku 24 cm, wysmarowanej masłem i obsypanej mąka. Piecz pół godziny. Wyjmij z piekarnika i pozostaw w formie na jakis czas aż ciasto ostygnie. Posyp cukrem pudrem a nastepnie pokrój w kwadraciki.

źródło: www.google.pl

Autor: Arkadiusz Maślij
Data dodania artykułu: 20.12.2006
Data modyfikacji artykułu: 24.02.2010
Prawa autorskie »

Prawa autorskie

W naszym wortalu Konnichiwa.pl pojawiło się wiele tekstów, które zostały nadesłane do redakcji. Mimo starań nie jesteśmy w stanie sprawdzić czy dany tekst nie łamie praw autorskich i nie jest plagiatem. W związku z tym prosimy o zgłaszanie takich tekstów pod adresem redakcja@konnichiwa.pl a ich autorów przepraszamy.

Na stronach serwisu Konnichiwa.pl znajdują się także teksty i zdjęcia pochodzące z innych stron www lub gazet/magazynów - jednak nasza redakcja otrzymała zgodę na ich zamieszczenie lub znajdowała się przy nich odpowiednia informacja o możliwości ich zamieszczenia z podaniem źródła.

Redakcja Konnichiwa.pl nie zezwala także na kopiowanie tekstów i zdjeć należących do członków redakcji bez uzyskania stosownej zgody.

Redakcja Konnichiwa.pl

« wstecz

Strona używa plików cookies. Stosujemy je aby ułatwić korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie. Pamiętaj, że możesz samodzielnie określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.

zamknij