Tradycje kulinarne Japonii

30.01.2008 00:00 Vivi

W ramach cyklu "Kuchnia i Literatura: dla miłośników dobrej kuchni i smakowitej lektury" odbędzie się spotkanie poświęcone kuchni japońskiej połączone z promocją książki "Tradycje kulinarne Japonii".

Gośćmi spotkania będą: Magdalena Tomaszewska-Bolałek - autorka książki, Radosław Bolałek, reprezentujący wydawnictwo Hanami oraz Ewa Marynowska, uczestniczka Szkoły Ceremonii Parzenia Herbaty Urasenke w Warszawie. Podczas spotkania będzie można również spróbować japońskich krakersów ryżowych i napić się zielonej herbaty.

Sobota 2 lutego, godz.16.00
Biblioteka na Zielonym Ursynowie,
ul. 6-go Sierpnia 23
Warszawa

Wstęp wolny!
Podczas spotkania będzie można zakupić po promocyjnych cenach publikacje wydawnictwa Hanami.

Wydawnictwo Hanami
http://www.hanami.pl

 

« wstecz